LA BOTIGA

 

L'actual botiga està situada en una casa construïda el 1892. L'any 1906 va ser adquirida per la Sra. Bonaventura Fort conjuntament amb el seu marit el Sr. Ignasi Iglesias. Des de llavors la voluntat de les tres generacions que els han precedit ha anat encaminada a  respectar l'encant dels comerços de començament de segle XIX.

Quasi tots els elements arquitectònics es mantenen de forma originaria com les columnes realitzades per l’empresa reusenca "Fundición de hierro de MARTIN MARTI" , els clàssics mostradors de fusta, llums de gas, els balcons amb baranes de ferro forjat , les entrades de llum des del carrer, etc.

Va ser a finals de l’any 1991 quan després d’unes obres de remodelació, dirigides per l'arquitecte reusenc Joan Figuerola,  que duraren més de 9 mesos es va augmentar la superfície de venta, que fins a les hores tan sols estava limitada a la meitat, d’aquesta forma es recuperava l’espai característic tal i com mostra la següent fotografia de 1918.

A part de guanyar espai , es va mirar combinar l’ambient clàssic amb el modern  centrant-se  bàsicament en tres elements de decoració : la llum , els vitralls i les pintures al fresc. Així, actualment, les llums indirectes del sostre conviuen amb els antics llums de gas que il·luminaven originalment la botiga. També s'utilitza la llum dels fluorescents per donar color i vida a les cortines realitzades amb vitralls.

                

Un gran vitrall presideix el lateral dret de l’entrada, en ell es representa la gran quantitat de teixits que la botiga ofereix als seus clients.

 Un dels elements que més agrada al visitant és el fresc realitzat per Carles Arola i Vera, artista català nascut a la ciutat de Barcelona l’any 1961. Se li va encarregar resumís amb un dibuix, tot lo que representa la nostra botiga, i així de be ho va fer. La  tècnica pictòrica s’anomena Trompe-l'oeil i amb ella retrata arlequins, ballarines, teixits , maniquins, maquines de cosir, màscares, gats, etc. Part de la façana també està pintada per ell.